0535 691 20 01

İlginç bir öyküdür “Kaktüs”ler. Kaktüsler hakkında çok az şey bilinir ve çoğu şey de derme çatma, dilden dile aktarılan bazı bilgi kırıntılarından ibarettir. Kaktüs denince muhtemelen aklınıza susuzluk geliyordur. Çünkü çoğu insanın görsel hafızasında su arayan bir adam ve çöl resmi oluşmaktadır. Oysa şimdi sizlere “Kaktüs”ler hakkında aktaracağımız bilgilerle bakış açınız çok değişecek.

 

Kaktüs çeşitleri

 

Kaktüs ailesi; sukkulent biktiler olarak tamınlanan türden gelmektedir. Sukkulent; gövdesi ve yapraklarında su tutma özelliğine sahip etli bir yapıya sahiptir. Hepimizin salatasını  ya da yemeğini yaptığı Semiz Otu da bir sukkulenttir. Kaktüsler ise elbette aynı türden olsalar da yapı olarak daha farklıldır.

Kaktüslerin en belirgin özellikleri nelerdir?

Su ve ışığın azaldığı dönemlerde hayatta kalmak için gövdesinde ve yapraklarında su tutma özelliğine sahiptir. Suyun azalmasını engellemek içinde gözeneklerini kapatan kaktüsler; fotosentez işlemini gece de sürdürebilmektedir. Adeta, kendisini korumak için uyku moduna geçer ve suyu muhafaza etmeye çalışır.

Eskişehir Web Tasarım